港校联盟
当前位置:主页 > AEAS新闻 >
港大签约面试班

详细信息

AEAS数学考试高频词汇(内附真题)

时间:2018-08-13 11:53点击:

    AEAS数学推理考试的考试时间是45min,考试题型选择题主要考察的是对数学逻辑推理方面的能力。2017年国庆后开始规定考试都要取消使用字典和计算器,因此各位考生在注意的同时,也要在备考AEAS的过程中多学一些AEAS数学考试相关的词汇,以免因看不懂题而失分。
 

 数学符号
  +
  plus 加号;正号,“1+1”读作:one plus one
  -
  minus ['maɪnəs]; negative ['negətɪv],减号;负号,“2-1”读作:two minus one,“-3”读作:minus three或negative three,“2-(-3)”读作:two minus negative three
  ±
  plus-minus sign 正负号,“±1” 读作:plus or minus one
  ×
  multiplied [’mʌltɪ’plaɪd] by ; times,乘号,“2×3” 读作:two multiplied by three 或 two times three
  ÷
  divided by 除号,“4÷2”读作:four divided by two
  =
  equals; is equal to 等于号,“1+1=2”读作:One plus one equals two.或 One plus one is equal to two.
  ≠
  is not equal to 不等于号,“a≠b”读作:a is not equal to b
       ≌
  congruent ['kɒŋgrʊənt] to,全等(两个图形形状相同、大小相等),“△ABC≌△DEF”读作:Triangle ABC is congruent to Triangle DEF.
  ≈
  approximately equal to 约等于号,“3×3≈10” 读作:Three multiplied by three is approximately equal to ten.
  <
  is less than 小于号,“1<2”读作 One is less than two.
  >
  is greater than 大于号,“2>1”读作:Two is greater than one.
  ≮
  is not less than 不小于号,“3≮2”读作:Three is not less than two.
  ≯
  is not greater than 不大于号,“2≯4” 读作:Two is not greater than four.
  ≤
  is less than or equal to 小于或等于号,“2≤3”读作:Two is less than or equal to three.
  ≥
  is greater than or equal to 大于或等于号,“5≥4”读作:Five is greater than or equal to four.
  %
  per cent 百分之……,“10%”读作:ten percent
  ‰
  per mill [mil]; per thousand千分之……,“10‰”读作:ten per thousand
  ∞
  infinity [ɪn'fɪnɪtɪ] 无限大号,“-∞” 读作:negative infinity
  ∝
  varies as 与...成比例,“X∝Y”读作:X varies as Y
  √ ̄
  square root 平方根,“√ ̄16=4”读作:The square root of sixteen is four.
  3√ ̄
  cube root 立方根,“3√ ̄27=3”读作:The cube root of 27 is 3.
  ∵
  since; because 因为,“∵1+1=2”读作:because one plus one equals two
  ∴
  hence; therefore 所以,“∴1<2”读作:hence one is less than two
  ∠
  angle 角,“∠A”读作:angle A,“∠A +∠B+∠C=180°”,读作:The measure of angle A plus angle B plus angle C equals 180 degrees.
  ⌒
  semicircle ['semɪsɜːkl] 半圆,“⌒AB”读作:semicircle AB
  ⊙
  circle 圆,“⊙A”读作:circle A
  ○
  circumference [sə'kʌmf(ə)r(ə)ns] 圆周,“○=π×d”读作:Pi multiplied by d equals circumference.
  π
  pi constant 圆周率,“π×d”读作:pi multiplied by d
  △
  triangle 三角形,“△ABC”读作:triangle ABC,What is the area of triangle ABC? 求三角形ABC的面积。
  ⊥
  perpendicular to [,pɜːp(ə)n'dɪkjʊlə] 垂直于,“A⊥B”读作:A is perpendicular to B.
  //
  parallel ['pærəlel] to 平行于,Line AB is parallel to line CD.
  ∪
  union of 并,合集,“A∪B”读作:the union of A and B
  ∩
  intersection [ɪntə'sekʃ(ə)n] of 交,通集,“A∩B”读作:The intersection of A and B
  ∫
  the integral [ˈɪntɪɡrəl] of ……的积分,“∫x”读作:the integral of x
  ∑
  summation of 总和,“∑x”读作:the summation of x36,equation [ɪ'kweɪʒ(ə)n]
  方程式、等式
  “y = kx” 读作:Y varies as x.K is "the constant of variation.y与x成正比(y是x的正比函数),k是常数。
  “y = k/x”读作:Y varies inversely as x.y与x成反比例(y是x的反比例函数)。

有关分数和小数
  proper fraction真分数
  improper fraction假分数
  mixed number带分数
  tenths unit十分位
  vulgar fraction,common fraction普通分数
  simple fraction简分数
  complex fraction繁分数
  numerator分子
  denominator分母
  (least)common denominator(最小)公分母
  quarter四分之一
  decimal fraction纯小数
  infinite decimal无穷小数
  recurring decimal循环小数

基本数学概念
  arithmetic mean算术平均值
  weighted average加权平均值
  geometric mean几何平均数
  exponent指数,幂
  base乘幂的底数,底边
  cube立方数,立方体
  square root平方根
  cube root立方根
  common logarithm常用对数
  digit数字
  constant常数
  variable变量
  inverse function反函数
  complementary function余函数
  linear一次的,线性的
  factorization因式分解
  absolute value绝对值,e.g.|-32|=32
  round off四舍五入
  有关数论
  natural number自然数
  positive number正数
  negative number负数
  odd integer, odd number奇数
  even integer, even number偶数
  integer, whole number整数
  positive whole number正整数
  negative whole number负整数
  consecutive number连续整数
  real number, rational number实数,有理数
  irrational(number)无理数
  inverse倒数
  composite number合数e.g.4,6,8,9,10,12,14,15……
  prime number质数e.g.2,3,5,7,11,13,15……
  reciprocal倒数
  common divisor公约数
  multiple倍数
  (least)common multiple(最小)公倍数
  (prime)factor(质)因子
  common factor公因子
  ordinary scale, decimal scale十进制
  nonnegative非负的
  tens十位
  units个位
  mode众数
  median中数
  common ratio公比
  数列
  arithmetic progression(sequence)等差数列
  geometric progression(sequence)等比数列
  其它
  approximate近似
  (anti)clockwise(逆)顺时针方向
  cardinal基数
  ordinal序数
  direct proportion正比
  distinct不同的
  estimation估计,近似
  parentheses括号
  proportion比例
  unit单位,位
  permutation排列
  combination组合
  table表格
  trigonometric function三角函数

 

    接下来提供10道AEAS数学真题,后附正确答案,各位同学可以测试下自己的水平。

1. What will it cost to carpet a room with indoor/outdoor carpet if the room is 10 feet wide and 12 feet long? The carpet costs 1
2.51 per square yard.
A. $166.80
B. $175.90
C. $184.30
D. $189.90
E. $192.20

2. If the perimeter of a rectangular house is 44 yards, and the length is 36 feet, what is the width of the house?
A. 10 yards
B. 18 yards
C. 28 feet
D. 32 feet
E. 36 yards

3. What is the volume of the following cylinder?
A. 210.91
B. 226.20
C. 75.36
D. 904.32
E. 28.26

4. What is the volume of a cube whose width is 5 inches?
A. 15 cubic inches
B. 25 cubic inches
C. 64 cubic inches
D. 100 cubic inches
E. 125 cubic inches

5. Sally has three pieces of material. The first piece is 1 yd. 2 ft.6 in. long, the second piece is 2 yd. 1 ft. 5 in long, and the third piece is 4 yd. 2ft.8in long. How much material does Sally have?
A. 7 yd. 1 ft. 8 in.
B. 8 yd. 4 ft. 4 in.
C. 8 yd. 11 in.
D. 9 yd. 7 in.
E. 10 yd.

6. A can´s diameter is 3 inches, and its height is 8 inches. What is the volume of the can?
A. 50.30
B. 56.55
C. 75.68
D. 113.04
E. 226.08

7. If the area of a square flowerbed is 16 square feet, then how many feet is the perimeter of the flowerbed?
A. 4
B. 12
C. 16
D. 20
E. 24

8. Of the following units which would be more likely used to measure the amount of water in a bathtub?
A. kilograms
B. liters
C. milliliters
D. centigrams
E. volts

9. If a match box is 0.17 feet long, what is its length in inches the most closely comparable to the following?
A. 5 1/16 inch highlighter
B. 3 1/8 inch jewelry box
C. 2 3/4 inch lipstick
D. 2 3/16 inch staple remover
E. 4 1/2 inch calculator

10. What is the cost in dollars to steam clean a room W yards wide and L yards long it the steam cleaners charge 10 cents per square foot?
A. 0.9WL
B. 0.3WL
C. 0.1WL
D. 9WL
E. 3WL

KEYS:1. (A) 2. (A) 3. (B) 4. (E) 5. (D) 6. (B) 7. (C) 8. (B) 9. (D) 10. (A)

 

AEAS相关导读:一.AEAS最新课程  二.AEAS学习感言  三.AEAS录取院校  澳洲中学面试课程  五.AEAS学校环境  六.AEAS问答
 


欢迎准备留学澳洲的同学及家长关注我们,了解AEAS考试更多资讯

咨询微信:youlangyingyu


上一篇:最全|AEAS考试的相关规定和条件全览
下一篇:没有了
青浦废品回收